Crypto kopen in België

Crypto kopen in België

Crypto kopen in België is niet ingewikkeld. Sterker nog, België is één van de beste plekken waar je kunt wonen als je geïnteresseerd bent in handelen op de cryptomarkt. Er zijn Bitcoin-ATM’s te vinden in België, waar de kosten voor fysieke transacties lager liggen dan elders in de wereld. Crypto wordt onder Belgische staatsburgers steeds interessanter: alle reden om je nu te verdiepen in crypto kopen in België en hoe je dat het beste aanpakt.

Wij helpen je graag op weg!

Belangrijk! Dit artikel bevat geen financieel advies of wettelijk bindende informatie.

 

Hoe crypto munten kopen in België?

Crypto kopen in België is niet ingewikkeld. De meeste grote exchanges zijn namelijk ook actief in België. Denk bijvoorbeeld aan Bitvavo, Litebit, Coinbase, Binance en Kraken. Op deze exchanges, ofwel online wisselkantoren, kun je cryptovaluta kopen op een simpele manier.

Exchanges zorgen voor een soepele gebruikerservaring, zelf als je voor het eerst in crypto wilt investeren. De platformen zijn gericht op nieuwkomers en dit kun je zien in het design van de platformen. Gebruik van een exchange spreekt voor zich en nieuwkomers ontvangen meestal een welkomstbonus. Het kopen van Bitcoin via een ATM met je creditcard is in België ook mogelijk, maar hier betaal je altijd transactiekosten voor.

 

Onze welkomstbonus van meer dan € 10 000,-:

Klik HIER en maak gratis een account aan bij Bitvavo!!!!

Actie: € 10 000,- euro GRATIS handelen? Klik dan op de bovenstaande knop.

 

Wil je deze transactiekosten voorkomen, dan kun je crypto kopen via een exchange als Bitvavo. Voor een betaling met iDeal, SEPA overschrijving en Bancontact vragen zij geen transactiekosten. Hiernaast zijn er ook andere exchanges te vinden die geen transactiekosten rekenen voor betalingen met deze betaalmethodes.

Je hebt bij gebruik van een exchange ook geen eigen (hardware) wallet nodig. De exchange bewaart de cryptomunten voor jou en zijn altijd toegankelijk via je persoonlijke account. Mocht je dit toch willen dan kan dat natuurlijk altijd.

 

Waarom zou je cryptocurrency kopen?

De wereld van cryptocurrency is minder ingewikkeld dan men denkt. Het idee is het creëren van financiële vrijheid voor iedereen. Ook de mensen die op dit moment geen toegang hebben tot een bankrekening door de huidige wetgeving in hun land. Cryptocurrency is in principe bedoeld om de financiële wereld ten goede te veranderen.

Voor welke cryptocoin je kiest is echter wel belangrijk. Nu crypto steeds populairder wordt, is de kans op fraude ook groter. Kies je echter voor de juiste cryptomunten dan kun je binnen korte tijd een hoog rendement behalen.

Het idee is het creëren van financiële vrijheid voor iedereen. Ook de mensen die op dit moment geen toegang hebben tot een bankrekening door de huidige wetgeving in hun land.

In het verleden zijn mensen bijvoorbeeld rijk geworden door Bitcoin tegen een zeer lage prijs in te kopen. Inmiddels heeft Bitcoin een gemiddelde waarde van € 35.000,-. De mensen die bijvoorbeeld 10 Bitcoins hebben gekocht voor een euro, hebben nu ongeveer € 350.000,- aan Bitcoins.

Om een goede inschatting te maken van welke munten het meest stabiel zijn kun je de top 10 van verschillende exchanges raadplegen. De munten in de top 10 hebben vaak een positieve koersverwachting, een hoge market cap en een hoog handelsvolume. Op basis van deze informatie kun je bepalen of het investeren in een specifieke coin voldoende rendement oplevert op de korte of lange termijn. Hoe je handelt heeft dan wel weer impact op de fiscale afrekening.

 

Hoe zit het met belastingen en wetgeving?

Momenteel betaal je in België geen belastingen als je de cryptomunten enkel bezit of als je met cryptocurrency een aankoop doet. De crypto-meerwaarden op investeringen kunnen echter aan drie mogelijke belastingen onderworpen zijn.

Passief:

De Belgische wetgeving kent geen vermogensbelasting. Als je enkel als hobby, met het oog op de lange termijn investeert in cryptocurrency dan ben je vrijgesteld van belastingen op digitale investeringen. Om hiervoor in aanmerking te komen dien je aan te tonen dat de investeringen een laag risico hebben.

Trader:

Als de fiscus denkt dat je risico loopt, regelmatig koopt en verkoopt om actief te handelen met crypto dan wordt je niet meer beschouwd als amateur maar als particuliere handelaar. In dit geval wordt er ook gekeken naar alle feiten en omstandigheden op het moment van aankoop.

Wanneer je cryptomunten verhandeld om inkomsten te genereren dat vallen de investeringen niet meer onder privé-investeringen. In dit geval betaal je wel belasting over cryptocurrency in België.

Kortom: investeer je in crypto voor de lange termijn en ben je niet van plan om hier het dagelijks leven van te bekostigen? Dan ben je doorgaans vrijgesteld van belastingen over crypto in België.

Investeer je in crypto om er actief mee te handelen of ruil je regelmatig cryptomunten om een hoger rendement te behalen? Dan kan de fiscus bepalen dat je wel belasting moet betalen over cryptocurrency.

 

Bij welke exchange kan ik het beste crypto kopen in België?

Voor beginnende handelaren raden wij aan om te starten op Bitvavo. Bitvavo is een Nederlandse exchange, gevestigd in Amsterdam. Het kopen en verkopen van crypto is zeer eenvoudig. Je hoeft het account na registratie enkel op te waarderen. Je kunt hiervoor betalen met Bancontact, iDeal, SEPA, MyBank, EPS Überweisung en Giropay. Betaal je per iDeal, bankoverschrijving of Bancontact? Dan betaal je 0% transactiekosten. 

Bitvavo is niet het meest uitgebreide platform en biedt een beperkt aantal cryptomunten aan. Het is niet mogelijk om vooraf in te stellen wanneer posities geplaatst of gesloten moeten worden. Je kunt wel meldingen instellen waardoor je een notificatie krijgt op het moment dat de cryptomunt die je in de gaten houd een bepaalde prijs heeft bereikt.

Het is echter vereist om naar aanleiding hiervan zelf actie te ondernemen om een positie te openen of te sluiten. Bitvavo is daarom zeer geschikt voor het plaatsen van langlopende investeringen.

Ben je een ervaren handelaar? Dan kun je ook terecht bij exchanges als Binance, LiteBit of Bitvavo. Bij deze exchanges heb je geen eigen Bitcoin wallet nodig, maar dat kan wel, en verstuur je de cryptomunten naar je wallet met een specifieke key. Kies je voor deze exchanges dan is het belangrijk dat je weet wat je doet. Maak je bijvoorbeeld een typefout in het wallet adres? Dan is het goed mogelijk dat je je cryptocoins naar een ander toestuurt. En dat is uiteraard niet de bedoeling.

Voor welke exchange je ook kiest: het is altijd slim om vooraf onderzoek te doen. Onderzoek recensies van de exchange en bekijk hoe lang de exchange al bestaat voordat je een account aanmaakt. Zo zorg je ervoor dat crypto kopen in België een succes wordt.

Heb je hulp nodig bij je zoektocht? Contacteer ons en wij helpen je opweg!

 

€ 10 000,- GRATIS handelen op Bitvavo.

Wil je gratis handelen en Bitcoins of andere tokens kopen zonder handelingskosten, klik dan op de onderstaande knop en je kan tot € 10 000,- gratis handelen. Dit betekent dat je tot € 10 000,- kan storten zonder daar handelingskosten over te betalen. Start vandaag nog want het kost je nu echt niks.

Klik HIER en maak gratis een account aan bij Bitvavo!!!!

Actie: € 10 000,- euro GRATIS handelen? Klik dan op de bovenstaande knop.

 

Belangrijk! Dit artikel bevat geen financieel advies of wettelijk bindende informatie.