Bitvavo Logo

Hoe werkt Bitvavo?

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een cryptocurrency exchange gevestigd in Nederland. Het is waarschijnlijk de grootste cryptocurrency exchange van Nederland maar zeker ook een van de goedkoopste met de meeste opties.

Omdat Bitvavo zich vooral richt op het gemak voor de gebruikers, is het ook geschikt voor minder ervaren handelaren en beginnende handelaren. Veel andere crypto exchanges kunnen een beetje intimiderend zijn met groene en rode grafieken en groene en rode lijnen, maar Bitvavo houdt het simpel en begrijpelijk voor iedereen.

Je kunt je favoriete cryptocurrencies kopen met iDeal-betaling en het bewaren in je wallet op de site als je dat liever hebt. Natuurlijk kun je ook cryptocurrency kopen voor je eigen wallet.

Een groot voordeel is dat je ook je cryptocurrencies kunt omwisselen naar euro’s en dat weer kunt laten overmaken naar je bankrekening. Dit is een optie die je niet vaak ziet op een exchange: op de meeste kun je kopen met een iDeal betaling, maar het terugkrijgen in Fiat (euro’s) is een zeldzame optie.

 

Wat is de Bitvavo portemonnee?

U kunt de gehoste portemonnee van Bitvavo gebruiken om eenvoudig Bitcoin of andere crypto munten op te slaan, te verzenden en te ontvangen. Zodra u Bitcoin heeft gekocht op Bitvavo, kunt u ervoor kiezen om uw Bitcoin vanuit uw Bitvavo wallet te versturen naar uw eigen software of hardware wallet.

 

Hoe kan ik digitale valuta overmaken (storten) naar mijn Bitvavo wallet?

Je kunt eenvoudig digitale valuta die je al bezit (bijvoorbeeld in je externe portemonnee) overzetten naar je Bitvavo portemonnee. Om dit te doen, volg je de onderstaande stappen:

1Log in op je Bitvavo account.

2.​ Ga naar de digitale valuta die je wilt storten en klik erop.

3.​ Ga naar ‘Storten’ en klik erop.

4.​ Het adres van je Bitvavo wallet wordt nu weergegeven. U kunt uw digitale valuta overmaken met dit adres.

Let op: Voor munteenheden zoals EOS, NEM, Steem, XLM en XRP moet u een extra beschrijving toevoegen.

Over het algemeen wordt de overgemaakte digitale valuta binnen een paar minuten tot enkele uren toegevoegd aan uw Bitvavo-account. Het tijdsbestek hangt af van hoe snel je transactie wordt bevestigd door het netwerk, en hoeveel bevestigingen we nodig hebben, wat verschilt voor elke digitale valuta.

Let op: Wees zeer voorzichtig met het versturen van digitale valuta naar uw Bitvavo-account. Als digitale valuta verkeerd wordt gestort als gevolg van een fout van de gebruiker (bijv. verkeerd adres, niet ondersteunde valuta of netwerk), resulteert dit in het verlies van het geld.

Klik HIER en maak gratis een account aan bij Bitvavo!!!!

Actie: € 10 000,- euro GRATIS handelen? Klik dan op de bovenstaande knop.

 

Wat zijn de Bitvavo gehoste portemonnees?

Bitvavo biedt gehoste portemonnees aan al zijn gebruikers. Een hosted wallet is een portemonnee waarin uw digitale valuta gemakkelijk en veilig kunnen worden opgeslagen. Voor bijna elke digitale valuta heb je een andere portemonnee nodig.

Zodra u een account heeft aangemaakt bij Bitvavo, zal Bitvavo u automatisch voorzien van een gehoste portemonnee voor elke digitale valuta die beschikbaar is voor de handel op Bitvavo. Het gebruik van de gehoste portemonnees van Bitvavo heeft de volgende voordelen:

U hoeft geen software te downloaden om uw digitale valuta op te kunnen slaan.
Het is makkelijker om digitale valuta naar andere wallets te sturen of digitale valuta te ontvangen op je Bitvavo hosted wallet.
U heeft altijd toegang tot uw digitale valuta en kunt deze op elk gewenst moment verkopen of inwisselen voor een andere digitale valuta.
De Bitvavo gehoste portemonnees zijn goed beveiligd en volledig gratis.

Naast het gebruik van de gehoste portemonnees van Bitvavo, kunt u er ook voor kiezen om uw digitale valuta op een van de volgende manieren op te slaan:

Een persoonlijke portemonnee die je zelf beheert. Hiervoor moet je software downloaden, maar je blijft wel volledig onafhankelijk.
Een gehoste portemonnee die door een derde partij wordt aangeboden. Er zijn veel partijen die (gratis) gehoste portemonnees aanbieden.

 

Kunt u geld opnemen van Bitvavo?

  1. Log in op uw Bitvavo account.
  2. Klik op de digitale valuta die je wilt versturen.
  3. Ga naar ‘Opnemen’ en klik erop.
  4. Voer het gewenste bedrag aan digitale valuta in dat u wilt verzenden in het vak ‘Bedrag’.

Conclusie

Een groot voordeel van Bitvavo is dat het zeer goedkoop is. U betaalt dus lage handelskosten per aankoop en verkoop dan bij andere brokers.

Klik HIER en maak gratis een account aan bij Bitvavo!!!!

Actie: € 10 000,- euro GRATIS handelen? Klik dan op de bovenstaande knop.