Is Bitvavo Veilig? - Bitvavo Review

Is Bitvavo veilig? – 2022 Update

Veiligheid van Bitvavo

Eind 2017 werd Bitvavo opgericht als broker. Inmiddels is Bitvavo uitgegroeid tot één van de grootste exchanges van Nederland. Hierdoor kan het platform populaire betaalmethodes als iDEAL, Bancontact en bankoverschrijving aanbieden. Door populaire betaalmethodes te combineren met zeer lage handelskosten, groeit Bitvavo in populariteit. Waar de meeste exchanges tot ongeveer 2% transactiekosten in rekening brengen, betaal je bij Bitvavo maximaal 0.25% transactiekosten. Maar hoe zit het met de veiligheid van Bitvavo? Je ontdekt het in dit artikel.

Bitvavo bestaat uit verschillende omgevingen. Met de basis interface, die je ook via de app kunt gebruiken, kun je op een eenvoudige manier geld storten, omwisselen voor crypto en terugstorten naar de bank. Je vindt er een overzicht van al je stortingen en uitbetalingen en kunt staking aanzetten als je inzet op specifieke cryptomunten. Dit platform is geschikt voor beginnende gebruikers. Als je een doorgewinterde handelaar bent die behoefte heeft aan gevorderde functies, dan kun je terecht op de geavanceerde interface.

 

Veiligheid van Bitvavo – ingebouwde wallets van Bitvavo zijn verzekerd en geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. 

 

In 2021 ontving Bitvavo drie awards:

  • De CashCow Awards 2021 
  • Dutch Blockchain Awards 2021
  • Populairste Website Financieel 2021 

 

Achtergrondinformatie over Bitvavo

Bitvavo is een Nederlandse exchange/broker gericht op gebruiksgemak en eenvoud. Gebruikers zijn inwoners van de Europese Economische Ruimte, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Gibraltar. Het platform is geschikt voor beginnende gebruikers en gevorderde handelaren.

De meeste beginnende gebruikers kiezen namelijk in eerste instantie voor een broker, omdat het handelen bij een broker eenvoudiger is. Op een gegeven moment kiezen handelaren echter liever voor een exchange, omdat je bij een exchange lagere transactiekosten betaalt en meer ordermogelijkheden hebt.

Klik HIER en maak gratis een account aan bij Bitvavo!!!!

Actie: € 10 000,- euro GRATIS handelen? Klik dan op de bovenstaande knop.

Het is voor gebruikers van Bitvavo echter niet nodig om over te stappen naar een exchange, omdat Bitvavo het platform heeft uitgebreid met een geavanceerde interface, voorzien van alle ordermogelijkheden en uitgebreide analysemogelijkheden. Dit heeft voor een voortdurende groei van het handelsvolume op het platform gezorgd.

De website en de app zien er modern en overzichtelijk uit en zijn eenvoudig te gebruiken. Je vindt op Bitvavo bovendien een uitgebreid assortiment aan cryptomunten en dit assortiment wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe listings.

Bitvavo werkt continu aan de verbetering van de app en het toevoegen van functies. Zo zorgt het team niet alleen voor een innovatief platform, maar ook voor een optimale beveiliging. 

 

Veiligheid van Bitvavo

Sinds 11 november 2020 staat Bitvavo geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. Hierdoor moeten zij alle gebruikers kunnen verifiëren, net zoals bij andere financiële instellingen. De Nederlandse Bank ziet namelijk toe op de naleving van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme en de Sanctiewet van 1977. Toezicht op witwaspraktijken is alleen mogelijk als je als bedrijf weet wie je klanten zijn (KYC beleid).

Het is dus niet meer mogelijk om je aan te melden bij Bitvavo zonder registratie of verificatie. Gelukkig neemt de registratie niet veel tijd in beslag en wordt de verificatiecontrole automatisch gedaan. Het is bij een aanmelding bij Bitvavo dus belangrijk om je echte voor- en achternaam op te geven, anders mislukt de verificatie.

Om je identiteit tijdens de registratie te verifiëren moet je een identiteitsbewijs versturen. Hiernaast word je gezicht tijdens de aanmelding gecontroleerd met een scan. Als de controles zijn geslaagd dan worden de limieten op je account opgeheven en kun je beginnen met handelen.

Om je bankrekening te verifiëren moet je na de aanmelding een storing doen. Op basis hiervan controleert Bitvavo de tenaamstelling en het rekeningnummer. Zorg ervoor dat je alleen je geverifieerde bankrekening gebruikt voor stortingen en uitbetalingen. Als je een ander rekeningnummer gebruikt dan wordt de storting of uitbetaling tegengehouden tot je het rekeningnummer hebt geverifieerd.

 

Veiligheidsmaatregelen van Bitvavo

Het is voor Bitvavo belangrijk om de beste service en dienstverlening te hebben. Hier hoort een platform bij dat altijd goed werkt voor de gebruikers. Om betrouwbare toegang te kunnen garanderen, host Bitvavo de kerndiensten op meerdere zones met automatische failovers. Dit zorgt ervoor dat het verkeer bij een storing op de ene zone, automatisch wordt omgeleid naar beschikbare diensten op een andere zone.

De hoge niveaus van beveiliging helpen Bitvavo bij het beschermen van de infrastructuur. Zij maken expliciet gebruik van gecertificeerde datacentra met de volgende certificeringen:

  • ISO 9001
  • ISO 27001
  • PCI DSS Lever 1 
  • SOC 1 – 3
  • ISO 27017

 

Audits en controle

Intern is er bij Bitvavo ook een uitgebreide controle. Zij houden de werkzaamheden per werknemer in een logboek bij en maken gebruik van geavanceerde tools om afwijkingen te detecteren. Denk bijvoorbeeld aan AI-machine learning, anomalie detectie en geïntegreerde dreigingswaarschuwingen.

Op gebied van API-toegang worden er ook maatregelen genomen om een veilige en betrouwbare toegang te garanderen. Heb je toch het gevoel dat er iets mis is, dan kun je contact maken met Bitvavo.

Klik HIER en maak gratis een account aan bij Bitvavo!!!!

Actie: € 10 000,- euro GRATIS handelen? Klik dan op de bovenstaande knop.

 

Zo houdt Bitvavo je geld veilig

Achter de schermen zit het wel goed bij Bitvavo, maar toch is het fijn om te weten hoe je account en je geld op Bitvavo veilig wordt gehouden. Bitvavo geeft zelf aan dat het veilig houden van je geld en gegevens de hoogste prioriteit hebben, en dit laten zij zien in hun veiligheidsprotocollen. De medewerkers worden gescreend, fondsen worden onder de loep genomen en Bitvavo houdt zich op gebied van cybersecurity aan de hoogste normen.

 

Zo beschermt Bitvavo jouw account

Je kunt je account van Bitvavo beschermen door two-factor authenticatie in te schakelen. Voor contact met de klantenservice biedt Bitvavo de optie om een anti-phishing code in te stellen die medewerkers tijdens de communicatie met je delen.

Zo kun je controleren of je echt met een medewerker van Bitvavo communiceert. Het is bovendien mogelijk om vanaf je hoofdapparaat af te melden op andere apparaten. Handig als je vermoed dat iemand toegang heeft tot je Bitvavo account. Als je fondsen beheert via Bitvavo dan kun je je eigen IP-adres whitelisten om het fonds te beschermen.

Kortom: Bitvavo laat niet alleen achter de schermen zien dat het goed zit met de beveiliging. Als gebruiker heb je ook voldoende mogelijkheid om zelf maatregelen te nemen die je account beter beveiligen. Benieuwd naar alle opties en mogelijkheden van Bitvavo? Meld je hier aan en start vandaag met handelen!

 

€ 10 000,- GRATIS handelen op Bitvavo.

Wil je gratis handelen en Bitcoins of andere tokens kopen zonder handelingskosten, klik dan op de onderstaande knop en je kan tot € 10 000,- gratis handelen. Dit betekent dat je tot € 10 000,- kan storten zonder daar handelingskosten over te betalen. Start vandaag nog want het kost je nu echt niks.

Klik HIER en maak gratis een account aan bij Bitvavo!!!!

Actie: € 10 000,- euro GRATIS handelen? Klik dan op de bovenstaande knop.

 

Belangrijk! Dit artikel bevat geen financieel advies of wettelijk bindende informatie.