NEAR protocol

Je hebt er misschien al wel over gehoord, het NEAR protocol. Maar wat is het, hoe werkt het en waar kun je NEAR kopen? Je leest het in dit artikel.

Disclaimer: dit artikel is informatief bedoeld. Voordat je investeert in NEAR is het essentieel om je eigen onderzoek te doen. De informatie in dit artikel mag niet worden gebruikt als financieel advies.  

 

Wat is NEAR?

Het NEAR protocol is gericht op het oplossen van enkele van de grote problemen waar blockchains vandaag de dag mee kampen:

  • Schaalbaarheidsproblemen met de huidige consensusalgoritmen zoals Ethereum’s Proof-of-Work (PoW);
  • Gebrek aan privacy bij transacties op openbare chains; lage doorvoer, wat weer grotendeels te wijten is aan het PoW consensusmechanisme
  • Hoge kosten, die weer grotendeels te wijten zijn aan de “mining” vergoedingen die bij elke transactie betaald moeten worden, enz.

1000 euro GRATIS CRYPTO handelen - Bij Bitvavo review!

Het NEAR Protocol is een gedecentraliseerd netwerk. Dit betekent dat het geen eigendom is van of gecontroleerd wordt door een enkele entiteit en dat niemand de controle erover kan overnemen.

Het netwerk bestaat uit computers, knooppunten genaamd, die allemaal dezelfde regels volgen voor welke informatie aan het grootboek wordt toegevoegd. De knooppunten communiceren met elkaar via het Internet met behulp van specifieke protocollen (een verzameling standaarden). Zodoende kunnen ze gesynchroniseerd blijven zonder erop te hoeven vertrouwen dat ze elkaar niet bedriegen.

Gebruikers kunnen direct gegevens verzenden, ontvangen en opslaan op het gedecentraliseerde netwerk. Het is ontworpen voor gebruik met elk type gegevens en vereist geen voorafgaande kennis of ervaring met cryptografie of blockchains.

NEAR gebruikt hiervoor een combinatie van differentiële privacy en technieken voor geheim delen om ervoor te zorgen dat je gegevens te allen tijde veilig blijven, zonder de mogelijkheid om ze met andere partijen te delen in gevaar te brengen.

Het NEAR Protocol is ook ontworpen om apps bruikbaar te maken op het internet. Het netwerk draait op een Proof-of-Stake (PoS) consensusmechanisme genaamd Nightshade dat gemaakt is om schaalbaarheid en stabiele kosten te bieden.

 

Geschiedenis en nut van NEAR

NEAR werd gecreëerd als antwoord op de tekortkomingen van bestaande blockchainprotocollen. Daarom is het primaire doel van NEAR om deze problemen aan te pakken en het proces te stroomlijnen voor zowel ontwikkelaars als gebruikers.

Klik HIER en maak gratis een account aan bij Bitvavo!!!!

Actie: € 1000,- euro GRATIS handelen? Klik dan op de bovenstaande knop.

Sinds zijn ontstaan heeft NEAR een aantal verbeteringen aangebracht waardoor het enkele tamelijk unieke eigenschappen heeft kunnen bereiken. Bijvoorbeeld:

  • De transactiesnelheid van NEAR is 10 keer sneller dan die van Ethereum.
  • Het kan meer transacties aan door zijn hogere schaalbaarheid (tot 100x meer dan Ethereum).

 

Near token

Net als de meeste blockchains heeft het Near Protocol ook zijn eigen utility token, toepasselijk “NEAR” genaamd. Dit is het token dat wordt gebruikt om knooppunten op het NEAR netwerk te stimuleren en wordt ook gebruikt om transacties en de vele NEAR smart contracts aan te drijven.

NEAR is het oorspronkelijke utility token dat gebruikt wordt voor:

  • Kosten voor het verwerken van transacties en het opslaan van gegevens.
  • Het uitvoeren van validatieknooppunten op het netwerk door NEAR tokens te staken.
  • Het wordt gebruikt voor administratieve stemmingen om te bepalen hoe netwerkbronnen worden toegewezen.

De afgelopen jaren is het NEAR Protocol flink gegroeid, de huidige NEAR prijs is €4,28. Met een marktkapitalisatie van €3.369.005.210 staat het NEAR protocol op de 24e plek in de CoinMarketCap. Op dit moment zijn er 787.199.935 NEAR munten in omloop en de maximale voorraad is 1.000.000.000 NEAR munten.

 

NEAR verwachting

De toekomst van NEAR is rooskleurig, met veel spannende ontwikkelingen aan de horizon. Met zijn combinatie van gebruikerswaarde en privacybescherming denken we dat het zal blijven groeien in populariteit onder liefhebbers van cryptocurrency over de hele wereld.

1000 euro GRATIS CRYPTO handelen - Bij Bitvavo review!

Als je al bekend bent met digitale valuta zoals Bitcoin en Ethereum, maar iets meer privacy wilt dan die twee opties bieden, is NEAR misschien precies wat je nodig hebt! Het is echter nog relatief nieuw, dus doe altijd eerst zelf goed onderzoek.

 

Waar kun je NEAR kopen

Wil je NEAR kopen? Tegenwoordig kun je NEAR bij diverse crypto exchanges kopen, zowel Nederlandse als buitenlandse crypto exchanges. In Nederland kun je voor het kopen van NEAR bijvoorbeeld goed terecht bij Bitvavo. Dit is een betrouwbare en uitstekende Nederlandse crypto exchange.

Om aan de slag te gaan met de NEAR protocol en te beginnen met investeren, registreer je gratis op Bitvavo. Om te beginnen met investeren op Bitvavo moet je een account aanmaken.

Klik HIER en maak gratis een account aan bij Bitvavo!!!!

Actie: € 1000,- euro GRATIS handelen? Klik dan op de bovenstaande knop.

 

Huidige koers van NEAR

 

€ 1000,- GRATIS handelen op Bitvavo en crypto kopen?

Wil je crypto kopen? Dan kun je op dit moment het beste terecht bij Bitvavo. Je kunt hier betalen met iDeal en de exchanges zijn beide aangesloten bij de Nederlandsche Bank. Als de ontwikkelingen achter Bitcoin en andere munten positief blijven, dan is de verwachting dat crypto explodeert.

Wil je gratis handelen en crypto kopen zonder handelingskosten, klik dan op de onderstaande knop en je kan tot € 1000,- gratis handelen. Dit betekent dat je tot € 1000,- kan storten zonder daar handelingskosten over te betalen. Start vandaag nog want het kost je nu echt niks.

Klik HIER en maak gratis een account aan bij Bitvavo!!!!

Actie: € 1000,- euro GRATIS handelen? Klik dan op de bovenstaande knop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *