Cosmos - ATOM - Bitvavo Review

Wat is Cosmos (ATOM) en hoe werkt het?

Cosmos, het project achter de ATOM coin, wordt door de ontwikkelaars bestempeld als de blockchain 3.0. Een blockchain netwerk dat de problemen waar ontwikkelaars op de Bitcoin en Ethereum blockchain tegenaan lopen, moet oplossen. Het doel achter Cosmos is om een blockchain te ontwikkelen die veilig, snel en bovenal gebruiksvriendelijk is.

Disclaimer: dit artikel is informatief bedoeld. Voordat je investeert in ATOM is het essentieel om je eigen onderzoek te doen. De informatie in dit artikel mag niet worden gebruikt als financieel advies. 

1000 euro GRATIS CRYPTO handelen - Bij Bitvavo review!

Wat is de Cosmos (ATOM) coin?

Blockchains zijn in volle ontwikkeling, maar naast de Bitcoin blockchain zijn er nog geen chains die op grote schaal gebruikt worden. Dit is vooral te danken aan de afwezigheid van algemeen geaccepteerde standaarden waarmee men een effectieve blockchain structuur kan ontwikkelen. Zonder deze technische fundering blijven de mogelijkheden die blockchains bieden slechts een theorie. Dit is waar het team achter Cosmos verandering in wil brengen met de ATOM munt. 

Cosmos is een netwerk van blockchain netwerken. De ontwikkelaars noemen dit concept een “Internet van Blockchains”. Het doel van het project is om afzonderlijke blockchains in staat te stellen naadloos met elkaar te communiceren. Door elke blockchain in staat te stellen met elke andere te communiceren, gegevens te delen, en transacties te doen, kan Cosmos wrijving in de markt veranderen in een positieve drijvende kracht voor ontwikkeling.

Klik HIER en maak gratis een account aan bij Bitvavo!!!!

Actie: € 1000,- euro GRATIS handelen? Klik dan op de bovenstaande knop.

De ATOM token is een essentieel onderdeel van het Cosmos protocol. De ATOM token kan worden gebruikt als een spam-preventie mechanisme, een stakingstoken of als governance token.

De geschiedenis van Cosmos

In 2014 werd Cosmos onder de naam Tendermint gelanceerd door Jae Kwon en Ethan Buchman. Het doel was om een algoritme te ontwikkelen dat beter en sneller werkt dan het Bitcoin algoritme. Dit algoritme is vervolgens onderdeel geworden van het Cosmos protocol, waarna er een ICO voor de bijbehorende ATOM token werd gelanceerd. Vlak na de lancering werd er iets meer dan $17 miljoen opgehaald via investeerders in de ATOM coin.

De ontwikkelingen zijn sinds de lancering van de ATOM coin niet gestopt. De technologie is in volle ontwikkelen en het netwerk is live. Sinds de lancering zijn er diverse applicaties op het Cosmos protocol gebouwd, omdat het netwerk de grootste problemen van blockchain technologie oplost. Programmeurs merken een grotere schaalbaarheid, eenvoudiger gebruik en een hogere complexiteit op de blockchain.

De ATOM coin

De ATOM coin is een belangrijk onderdeel van het Cosmos protocol. Het zorgt ervoor dat het netwerk decentraal en veilig kan functioneren. Met de ATOM token is het mogelijk om transacties te doen, het netwerk veilig te houden en verschillende zones met elkaar te verbinden. De validatie van transacties wordt gedaan door de top 100 holders van de ATOM coin. Deze mensen houden de blockchain veilig en hebben een stem in het bepalen welke nieuwe upgrades er worden uitgevoerd.

Alle gebruikers die ATOM coins hebben kunnen op de top 100 stemmen door hun coins te staken. Dit levert je op dit moment ongeveer 7% aan rendement op. Halen gebruikers hun coins uit de wallet, dan is dit een stem tegen. ATOMS hebben geen limiet, waardoor het uitgeven van staking niet zal stoppen. In feite wordt het aantal coins in omloop na verloop van tijd dus hoger, omdat mensen hun ATOM coins vasthouden.

1000 euro GRATIS CRYPTO handelen - Bij Bitvavo review!

Wat maakt ATOM uniek?

Het meest unieke achter de ATOM is de blockchain. Er zijn al veelbelovende dApps gelanceerd op het Cosmos netwerk, waaronder de Binance Chain, Band protocol, Sentinel, Terra, Iris NET en Kava. Op basis hiervan zien andere programmeurs een grote potentie in het Cosmos netwerk, waardoor de kans groot is dat er in de toekomst steeds meer programmeurs gebruik zullen maken van het protocol. Dit betekent dat de kans ook groot is dat de ATOM coin in waarde zal stijgen. 

 

VRIJWARING
De standpunten en meningen van de auteur, of andere personen die in dit artikel worden genoemd, zijn alleen voor informatieve doeleinden en vormen geen financieel, investerings- of ander advies. Investeren in of handelen in cryptoassets brengt een risico van financieel verlies met zich mee.

 

€ 1000,- GRATIS handelen op Bitvavo en Cosmos (ATOM) coin kopen?

Wil je ATOM kopen? Dan kun je op dit moment het beste terecht bij Bitvavo. Je kunt hier betalen met iDeal en de exchanges zijn beide aangesloten bij de Nederlandsche Bank. Als de ontwikkelingen achter de ATOM coin positief blijven, dan is de verwachting dat andere exchanges ATOM snel zullen toevoegen.

Wil je gratis handelen en ATOM tokens kopen zonder handelingskosten, klik dan op de onderstaande knop en je kan tot € 1000,- gratis handelen. Dit betekent dat je tot € 1000,- kan storten zonder daar handelingskosten over te betalen. Start vandaag nog want het kost je nu echt niks.

Klik HIER en maak gratis een account aan bij Bitvavo!!!!

Actie: € 1000,- euro GRATIS handelen? Klik dan op de bovenstaande knop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *