Bitvavo Review - Pakistan Crypto Ban

Pakistan plant cryptoverbod. Spelers uit de industrie noemen het een grote fout

New Delhi: De regering van Pakistan en haar centrale bank zijn van plan om het gebruik van cryptocurrencies in de naburige staat te verbieden, suggereren rapporten van lokale media.

Een commissie onder leiding van Sima Kamil, de plaatsvervangend gouverneur van de State Bank of Pakistan (SBP), de centrale bank, heeft voorgesteld het gebruik van cryptocurrencies in het land te verbieden.

Andere leden waren vertegenwoordigers van het ministerie van Financiën, de Securities and Exchange Commission of Pakistan (SECP) en het Federaal onderzoeksbureau van Pakistan (FIA).

 

1000 euro GRATIS CRYPTO handelen - Bij Bitvavo review!

 

Het rapport

De indiening is de eerste keer dat een duidelijk standpunt is ingenomen door de centrale bank. In 2018 heeft SBP een circulaire uitgegeven die banken verbiedt om met cryptocurrency-uitwisselingen om te gaan.

De commissie diende het rapport in bij het Sindh High Court, dat een zaak over digitale valuta behandelde en de oprichting ervan beval. Het noemde bezorgdheid over het gebruik van cryptocurrencies voor het witwassen van geld en het financieren van terrorisme.

 

Situatie in Pakistan

De crypto-industrie in Pakistan is de laatste tijd onder de loep genomen omdat de FIA van plan was de lokale tak van Binance te onderzoeken als onderdeel van een vermoedelijke zwendel, die enkele duizenden investeerders meer dan $ 100 miljoen heeft gekost.

De zaak werd aan het licht gebracht door een lokale televisiepresentator en crypto-ondernemer, Waqar Zaka, die wilde dat de rechtbank zou beslissen dat cryptocurrencies legaal zouden worden verklaard, aangezien een groot aantal Pakistanen erin geïnteresseerd is.

1000 euro GRATIS CRYPTO handelen - Bij Bitvavo review!

In een aparte videoboodschap dreigde Zaka Democracy Chowk in Islamabad te slaan om te protesteren tegen het voorgestelde verbod op cryptocurrency, als alle legale deuren worden gesloten.

Veel Pakistanen denken dat crypto de oplossing is voor hun financiële problemen. Het land wordt geconfronteerd met hoge inflatie, hoge schulden en lage buitenlandse reserves.

Aan de andere kant hebben industrie-experts het plan van Pakistan om crypto te verbieden een duim omlaag gegeven, omdat ze geloven dat het verbieden van crypto geen oplossing is en Pakistan waarschijnlijk een grote fout zal maken.

Vikas Ahuja, CEO van CrossTower India, zei dat cryptocurrency meer is dan alleen een valuta. Het is een nieuw kader voor financiën en informatie en Pakistan heeft tijdens de pandemie een aanzienlijke stijging van crypto-investeringen gezien.

“Met hun keuze voor controle over innovatie, zou Pakistan een belangrijke rol kunnen verliezen in de belangrijkste industrie van de toekomst”, voegde hij eraan toe.

Industrie-experts zeiden dat Pakistan, met de bedoeling om crypto-activa te verbieden, dergelijke innovatie en vooruitgang afdwingt in plaats van deze nieuwe technologie te omarmen.

Shivam Thakral, CEO van BuyUcoin zei: “We hebben in het verleden gezien dat geïsoleerde crypto-verboden geen significante impact hebben gehad op de crypto-industrie.”

 

Klik HIER en maak gratis een account aan bij Bitvavo!!!!

Actie: € 1000,- euro GRATIS handelen? Klik dan op de bovenstaande knop.

 

Kan men crypto stoppen?

Men moet begrijpen dat crypto een wereldwijd fenomeen is en dat de actie van een bepaald land een revolutie zoals crypto en blockchain mogelijk niet kan stoppen, voegde hij eraan toe.

Experts uit de sector zijn ook van mening dat dit zou leiden tot braindrain uit Pakistan, aangezien freelancers en ontwikkelaars de staat zullen verlaten om rollen in de groeiende ruimte te krijgen.

Arjun Khazanchi, mede-oprichter en CLO, Rooba Finance zei dat het cryptoverbod in Pakistan niet eendimensionaal zal worden bekeken.

“Ondanks een bloeiende WEB3-ruimte vol ontwikkelaars en investeerders, zou de sector eronder lijden en in het land zal helaas niet kunnen deelnemen en de vruchten kunnen plukken van deze snelgroeiende ruimte.” voegde hij toe.

Men moet echter niet zo snel een besluit nemen als de centrale bank die haar verklaring bij het Hooggerechtshof heeft ingediend en vatbaar is voor beroep.

1000 euro GRATIS CRYPTO handelen - Bij Bitvavo review!

 

Het verleden

Pakistan heeft in het verleden overwogen om cryptocurrencies te verbieden en hun regering herhaalt dit nu opnieuw. Het aannemen van een wet die crypto’s verbiedt, is gemakkelijker dan deze af te dwingen, zegt Sathvik Vishwanath, medeoprichter en CEO van Unocoin.

“Pakistan staat al op de grijze lijst als het gaat om het ontvangen van financiële hulp en een dergelijk verbod zou het land alleen maar minder lucratief maken voor de rest van de wereld, zelfs voor partnerschappen of samenwerking”, voegde hij eraan toe.

 

Opmerkingen

De zet van Pakistan lijkt ons alleszins geen goed idee. Men zorgt er alleen maar voor dat de bevolking nog meer in nauwe papieren komt en zich financieel in de problemen werkt. Tijd dat er snel iets aan gebeurd daar.

 

€ 1000,- GRATIS handelen op Bitvavo.

Wil je gratis handelen en Bitcoins kopen zonder handelingskosten, klik dan op de onderstaande knop en je kan tot € 1000,- gratis handelen. Dit betekent dat je tot € 1000,- kan storten zonder daar handelingskosten over te betalen. Start vandaag nog want het kost je nu echt niks.

Klik HIER en maak gratis een account aan bij Bitvavo!!!!

Actie: € 1000,- euro GRATIS handelen? Klik dan op de bovenstaande knop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *