Bitcoin ETF Approved - Bitcoin ETF Goedgekeurd

SEC keurt Bitcoin Futures ETF goed en opent Crypto voor een bredere beleggersbasis

ProShares zal volgende week de handel in zijn bitcoin-futures-ETF lanceren.

 

Wat zijn ETF’s?

Een op de exchange traded fund (beurs verhandeld fonds) (ETF) is een type effect dat een index, sector, grondstof of ander actief volgt, maar dat op een beurs kan worden gekocht of verkocht op dezelfde manier als gewone aandelen. Een ETF kan worden gestructureerd om alles te volgen, van de prijs van een individuele grondstof tot een grote en diverse verzameling effecten. ETF’s kunnen zelfs worden gestructureerd om specifieke beleggingsstrategieën te volgen.

 

SEC approval

Na jaren van vallen en opstaan ​​door potentiële fondssponsors, wordt beleggen in cryptocurrency eindelijk opengesteld voor de massa met de stilzwijgende Amerikaanse goedkeuring van een op de beurs verhandeld fonds voor bitcoin-futures.

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft vrijdag groen licht gegeven voor bitcoin futures-ETF’s in een primeur voor de industrie, nadat de vijf commissarissen van de toezichthouder elkaar over de kwestie hadden ontmoet. ProShares, dat afgelopen zomer zijn Bitcoin Strategy ETF heeft aangevraagd, is mogelijk de eerste die volgende week wordt gelanceerd.

1000 euro GRATIS CRYPTO handelen - Bij Bitvavo review!

Het bedrijf heeft op 15 oktober een post-effective amended prospectus ingediend, waarin staat dat de indiening naar verwachting op maandag 18 oktober zal worden gelanceerd, hoewel het fonds mogelijk niet onmiddellijk begint te handelen.

Voorstanders van een bitcoin-ETF zijn van mening dat het product breder toegankelijk zal zijn voor individuen die geïnteresseerd zijn in bitcoin dan de daadwerkelijke cryptocurrency door beleggers een gereguleerd alternatief te bieden voor het onderliggende digitale activum. Het eerste product zal echter bitcoin-futures volgen, in plaats van de prijs van bitcoin rechtstreeks. SEC-voorzitter Gary Gensler gaf aan dat hij gelooft dat op futures gebaseerde producten een sterkere bescherming voor beleggers kunnen bieden vanwege de wetten waaronder ze opereren.

De SEC heeft in het verleden expliciet bitcoin ETF-aanvragen afgewezen, maar hoeft er niet formeel een goed te keuren. Volgens de federale wetgeving kan de SEC gewoon toestaan ​​dat een aanvraag van kracht wordt, in plaats van een formele aankondiging te doen.

 

‘Bemoedigend teken’

ETFStore-president Nate Geraci vertelde CoinDesk dat het formulier “een stap voorwaarts” is voor digitale activa en deze de brug legt met de meer traditionele financiële sector. Hij bevestigde dat het indienen van een post-effective amended prospectus een bevestiging is van de stilzwijgende goedkeuring van de SEC.

“Het is een bemoedigend teken voor de toekomst van crypto om te zien dat SEC-voorzitter Gensler zich op zijn gemak voelt bij het helpen van reguliere investeerders om gemakkelijker toegang te krijgen tot bitcoin-blootstelling”, zei hij in een e-mail. “De beschikbaarheid van een bitcoin-ETF zal nu meer investeerders onder de crypto-tent brengen en meer onderwijs in de hele ruimte mogelijk maken.”

1000 euro GRATIS CRYPTO handelen - Bij Bitvavo review!

James Seyffart, een analist bij Bloomberg Intelligence, bevestigde ook aan CoinDesk dat de indiening een teken is dat het fonds wordt gelanceerd.

Hij verwacht ook dat de op futures gebaseerde ETF-lancering zal fungeren als een brug naar de uiteindelijke lancering van een op de spotmarkt gebaseerde ETF.

 

Lang op komst

Deelnemers uit de industrie hebben lang geprobeerd een bitcoin ETF te lanceren, waarbij Gemini-oprichters Tyler en Cameron Winklevoss voor het eerst een ETF zochten in 2013. De SEC heeft tot nu toe elke eerdere aanvraag afgewezen en moet nog steeds wegen op meer dan 30 andere huidige toepassingen.

Het is echter waarschijnlijk dat de SEC dit jaar alleen futures-ETF’s zal toestaan. De opmerkingen van Gensler die een futures-ETF ondersteunen, duiden erop dat hij op korte termijn geen spotmarkt-ETF zal toestaan.

“Ik betwijfel ten zeerste of de SEC het product dit jaar zal goedkeuren”, zei Seyffart.

 

Conclusie

Dit is een zeer goed teken voor ons als crypto beleggers. Mocht je momenteel nog geen crypto munten hebben dan kan je eventueel beginnen met deze ETF binnenkort. Echter denk ik dat je beter de munten in eigen handen hebt. Dit kan bij onze favoriete partner en Exchange Bitvavo

1000 euro GRATIS CRYPTO handelen - Bij Bitvavo review!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *